Wat levert het koploperproject op 

Word ook Koploper 

  • positieve publiciteit en vaak nieuwe klanten

  • besparing van tijd en geld door deskundige begeleiding en praktische tools

  • een andere, frisse kijk op de organisatie en op duurzaamheid

  • een degelijke nulmeting: wat doen we al goed en wat kan er beter?

  • inzicht in de CO2 footprint en milieuprestaties

  • inzicht in relevante verplichte besparingsmaatregelen volgens de Wet milieubeheer

  • praktische tips voor de verduurzaming van de bedrijfsvoering

  • nieuwe ideeën voor innovatie van product- en dienstverlening

  • bewustere keuzes bij inkoop en investeringen

  • kostenbesparingen op onder meer energie, afval en mobiliteit

  • meer betrokkenheid van de medewerkers

  • uitbreiding van uw netwerk en samenwerking met andere bedrijven in de regio

  • aansluiting met het onderwijs

Meer weten? 

Ada Kruiter (contact en coördinatie)

telefoon 06 37 23 63 37

adakruiter@circulairactief.nl

  • Facebook
  • Twitter
Logo Koploperproject Groningen
Archief
Please reload

Recente berichten
Please reload

Twitter

Koploper DunAgro produceert thee in de Veenkoloniën voor Dutch Harvest

4 Aug 2015

Een primeur in Nederland: thee van het blad van de ‘hennepvezel’ plant. Een lekkere, gezonde thee van een super duurzaam gewas. En dat gewoon van onze Nederlandse bodem.

 

Ze staat al te groeien en in augustus willen we oogsten.

 

Hennep is een super duurzaam gewas om te verbouwen. De plant wordt geteeld zonder bestrijdingsmiddelen, en heeft genoeg aan af en toe een regenbuitje. Bovendien heeft zij diepe wortels waardoor zij de bodemstructuur verbetert. Én, de plant neemt ontzettend veel CO2 op.

We verbouwen de plant dus vanzelfsprekend biologisch.

 

Het mooie is dat er uit de hennepplant vier delen te gebruiken zijn: de vezel, de houtkern, het zaad en het blad. Door deze hennep thee op de markt te brengen stimuleren we het gebruik en de bekendheid van dit gewas.  

 

Hennep thee (officieel: hennep ‘infusie’), heeft een milde, frisse en licht zoete smaak, gevolgd door een prikkelende nasmaak.
Onze proefpersonen noemden ook vaak ‘zuiver’ en ‘puur’ als ze de thee dronken.

 

 

 

Please reload