Zoeken

Duurzaam ondernemen na corona

Momenteel zijn we als ondernemers vooral bezig met overleven of juist het verwerken van extra drukte en het aanpassen van onze gebruikelijke manier van werken aan de corona-restricties. Duurzaam ondernemen lijkt dan even op de achtergrond te verdwijnen. Dat merken we ook bij de deelnemers aan onze Koploperprojecten: “We hebben nu even andere prioriteiten”. Toch zullen we met z’n allen straks onze ‘normale’ gang van zaken weer langzamerhand oppakken. Daarbij wordt duurzaam ondernemen denk ik nog belangrijker dan voorheen.

Wake-up call

Deze pandemie is niet simpelweg het gevolg van een ongelukje met wilde dieren op een markt ergens in Wuhan. Wuhan is overal. Overal in de wereld worden dieren gefokt voor vlees- en zuivelproductie of andere doeleinden. De omstandigheden daarbij zijn niet alleen vaak dieronterend, maar ook niet in balans met het ecosysteem. Veel te veel dieren op een kluitje maken het risico op de uitbraak van zoönose ziektes (naast andere problemen, zoals stikstofuitstoot) heel groot. Vooral voor een klein en dichtbevolkt land als Nederland is het aantal dieren absurd hoog. In combinatie met de globalisering en de vele vliegreizen, is het risico op een wereldwijde pandemie dan levensgroot. Deskundigen waarschuwen hier al heel lang voor. Het was geen kwestie van of, maar wanneer het zou gebeuren. Maar aangezien de mens nou eenmaal de neiging heeft om pas in actie te komen als hij/zij het met eigen ogen ziet gebeuren, waren we onvoldoende voorbereid.

Lees het bericht verder op de pagina van DZyzzion

11 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven
Logo Koploperproject Groningen

 Wat levert het koploperproject op 

Word ook Koploper 

 • positieve publiciteit en vaak nieuwe klanten

 • besparing van tijd en geld door deskundige begeleiding en praktische tools

 • een andere, frisse kijk op de organisatie en op duurzaamheid

 • een degelijke nulmeting: wat doen we al goed en wat kan er beter?

 • inzicht in de CO2 footprint en milieuprestaties

 • inzicht in relevante verplichte besparingsmaatregelen volgens de Wet milieubeheer

 • praktische tips voor de verduurzaming van de bedrijfsvoering

 • nieuwe ideeën voor innovatie van product- en dienstverlening

 • bewustere keuzes bij inkoop en investeringen

 • kostenbesparingen op onder meer energie, afval en mobiliteit

 • meer betrokkenheid van de medewerkers

 • uitbreiding van uw netwerk en samenwerking met andere bedrijven in de regio

 • aansluiting met het onderwijs

Meer weten? 

Ada Kruiter (contact en coördinatie)

telefoon 06 37 23 63 37

adakruiter@circulairactief.nl

 • Facebook
 • Twitter
 • Instagram