Zoeken

Koplopersymposium '2019 'van bodem tot bord' - korte voedselketens

Stadskanaal, 21 december 2018

Zuid en Oost Groningen, Uitnodiging koplopersymposium

31 januari 2019 van 13 tot 17 uur

Als start in het nieuwe jaar nodigen wij jou uit voor een uniek Koplopersymposium. 12 Koplopers in Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen presenteren hun aanbod van duurzame streekproducten en andere duurzame resultaten van het Koploperproject. Na bijna een jaar intensieve samenwerking in de voedselketen, is er een keur aan pure streekproducten tot leven gebracht. Als deelnemer krijg je een proeverij aangeboden, je doet mee aan de productkeuring en maakt deel uit van de marktplaats van vraag en aanbod.

De volgende Koplopers weerspiegelen de oerkracht van de regio: Marne Mosterd, Natuurwinkels Emmen en Winschoten, PuurIdee Marketing en Communicatie, Bakkerij John Meinds, Bioboerderij Landleven, De Graanrepubliek, Wedeka sociale werkvoorziening, Woonzorgcentrum De Blanckenborg, Molenbedrijf Mulder Pot, Distilleerderij Hooghoudt BV, Restaurant 't Backhuys en de Rabobank Zuid en Oost Groningen.

31 januari van 13.00 - 17.00 uur Koplopersymposium 'Van Bodem tot Bord' 'De Keten van Streekproducten'

Als locatie voor het symposium is gekozen voor Locloods 1877, de horecalocatie van De Graanrepubliek op het adres Oude Zijl 1 in Bad Nieuweschans, zo'n 30 minuten van de stad Groningen aan de Duitse grens. Op deze bijzondere plek brengen de Koplopers de Graanrepubliek tot leven met pure, eerlijke en lokale producten. De locatie is het centrum van de Graanrepubliek 2.0 waar een zestal ondernemers er een mouterij, een brouwerij, een bakkerij en een pastamakerij runnen. Er is ook een proeflokaal gevestigd. Je kunt er gemakkelijk met de trein komen, proeven van de producten, een klokje drinken en een rondleiding doen. Symposiumbezoekers kunnen er tussen 12.00 en 13.00 uur een lunch nuttigen in het Bakkerscafé.

Reserveren gewenst, dit kan hier

77 keer bekeken

Recente blogposts

Alles weergeven
Logo Koploperproject Groningen

 Wat levert het koploperproject op 

Word ook Koploper 

 • positieve publiciteit en vaak nieuwe klanten

 • besparing van tijd en geld door deskundige begeleiding en praktische tools

 • een andere, frisse kijk op de organisatie en op duurzaamheid

 • een degelijke nulmeting: wat doen we al goed en wat kan er beter?

 • inzicht in de CO2 footprint en milieuprestaties

 • inzicht in relevante verplichte besparingsmaatregelen volgens de Wet milieubeheer

 • praktische tips voor de verduurzaming van de bedrijfsvoering

 • nieuwe ideeën voor innovatie van product- en dienstverlening

 • bewustere keuzes bij inkoop en investeringen

 • kostenbesparingen op onder meer energie, afval en mobiliteit

 • meer betrokkenheid van de medewerkers

 • uitbreiding van uw netwerk en samenwerking met andere bedrijven in de regio

 • aansluiting met het onderwijs

Meer weten? 

Ada Kruiter (contact en coördinatie)

telefoon 06 37 23 63 37

adakruiter@circulairactief.nl

 • Facebook
 • Twitter