Zoeken

Kate Raworth stelt Noord Nederland als voorbeeld

Assen, 18 juni 2018

Kate Raworth: "We moeten snel aan de slag met de nieuwe economie", aldus de Engelse econome Kate Raworth over haar Donut-model. "Een economie waarbij zorg voor mensenrechten en planeet centraal staan, lokaal, regionaal en wereldwijd. Wat ik hier zie is een inspiratiebron voor de rest van de wereld!" Aldus Kate Raworth in de Nieuwe Kolk in Assen maandagavond 18 juni 2018.

4 voorbeelden van modern ondernemerschap werden live met Kate besproken. Zo'n 800 aanwezige ondernemers, studenten en vertegenwoordigers van overheden kregen de boodschap om vooral activistisch te zijn en hun betekenisvolle bijdrage te delen in de media.In het voorprogramma ging Kees Klomp in op de vele voorbeeldbedrijven en organisaties in de betekeniseconomie. De betekeniseconomie is min of meer een praktische invulling van het concept van de donut economie. Bedrijven richten zich niet meer op compliance maar op contributie aan people, planet en profit.

Er is een maatschappelijke transformatie aan de gang die leidt tot decentrale (energie)cooperaties, lokale prudente bedrijvigheid met een mensgerichte bottum-up aanpak. Dit zijn de pioniers van de nieuwe welvaart!

Lees meer over Kate Raworth op haar website.

Lees hier het verslag van de avond van 18 juni 2018

Beleef hier de avond terug:

Kate Raworth: "Het fossiele denken staat verandering in de weg": https://www.groene.nl/artikel/verander-de-wereld-begin-met-een-potlood/

Kate Raworth: "Economische groei brengt de planeet in gevaar": https://www.duurzaambedrijfsleven.nl/circulaire-economie/27451/kate-raworth-economische-groei-brengt-de-planeet-in-gevaar-afschaffen-dus Triodos Bank: De enige donut die gezond voor je is: https://dekleurvangeld.nl/enige-donut-gezond-is/?utm_source=Newsletter&utm_medium=email&utm_term=&utm_content=De-enige-donut-die-gezond-voor-je-is&utm_campaign=180224-Ezine-particulier-2018-2-klanten

How to do business with doughnuts: https://www.weforum.org/agenda/2018/01/how-to-do-business-with-doughnuts/ Bekijk hier een interview met Kate Raworth: https://vimeo.com/252066460 We hebben een revolutie nodig in economisch denken! https://www.ftm.nl/artikelen/een-revolte-in-economisch-denken De donut is actueel! De transitieagenda circulaire economie mist menselijke kant: https://www.cobouw.nl/bouwbreed/nieuws/2018/01/transitieagenda-circulaire-economie-mist-menselijke-kant-101256972#%2EWm4sO6gyCdI%2Elinkedin

32 keer bekeken
Logo Koploperproject Groningen

 Wat levert het koploperproject op 

Word ook Koploper 

 • positieve publiciteit en vaak nieuwe klanten

 • besparing van tijd en geld door deskundige begeleiding en praktische tools

 • een andere, frisse kijk op de organisatie en op duurzaamheid

 • een degelijke nulmeting: wat doen we al goed en wat kan er beter?

 • inzicht in de CO2 footprint en milieuprestaties

 • inzicht in relevante verplichte besparingsmaatregelen volgens de Wet milieubeheer

 • praktische tips voor de verduurzaming van de bedrijfsvoering

 • nieuwe ideeën voor innovatie van product- en dienstverlening

 • bewustere keuzes bij inkoop en investeringen

 • kostenbesparingen op onder meer energie, afval en mobiliteit

 • meer betrokkenheid van de medewerkers

 • uitbreiding van uw netwerk en samenwerking met andere bedrijven in de regio

 • aansluiting met het onderwijs

Meer weten? 

Ada Kruiter (contact en coördinatie)

telefoon 06 37 23 63 37

adakruiter@circulairactief.nl

 • Facebook
 • Twitter