Zoeken

Koplopers Westerkwartier vieren feest der herkenning

Leek -19 juli 2017- De officiële ondertekening van het Koploperproject duurzaam ondernemen Westerkwartier krijgt een swingende start tijdens de opening in het gemeentehuis van Leek door Wethouder Karin Dekker. Het enthousiasme spat er letterlijk vanaf tijdens de kennismaking van de acht bijzondere Koplopers uit de gemeenten Marum, Leek, Grootegast en Zuidhorn. De volgende deelnemers gaan de uitdaging aan: Vredewold Leek, Wiebe Oldenburger Autoschade Nuis, Buss Ontwerp en Interieur Aduard, Clondalkin Group Grootegast, Loonbedrijf Stuut Leek, Wold en Waard Leek, Best Western Hotel Aduard en de gemeente Leek.

Deze Koplopers zetten in op toekomstbestendig ondernemen. Dat blijkt al snel tijdens de kennismaking als de duurzame voorbeelden over tafel vliegen. Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen gaat hier over: GPS, duurzaam repareren, warmtepompen, gezondheidsmanagement, Nul op de Meter, hergebruik materialen, duurzame verpakkingen en CO2-opneembaar asfalt. Door niet af te wachten maar dagelijks duurzaam te doen, kiezen duurzame ondernemers voor de toekomst.

Tijdens het Koploperjaar gaan de deelnemers op een praktische manier samen aan de slag, door actief opgedane kennis over de vele aspecten van duurzaamheid toe te passen en van elkaar te leren. Er wordt nauw samengewerkt met de Gebiedscooperatie Westerkwartier en sinds kort met de Kredietunie Westerkwartier. De Koplopers worden begeleid door het Koploperteam dat bestaat uit: Jaap de Vries van DZyzzion, Reina Boels van ReinAdvies en Ada Kruiter van CirculairActief.

Het Koploperproject is in 2010 in Friesland ontstaan en uitgegroeid tot ruim 300 deelnemers. In de Provincie Groningen heeft zich inmiddels een heel netwerk van ruim 40 duurzame MKB-bedrijven en organisaties gevormd dat veelal uit onverwachte hoek een flink aantal boeiende samenwerkingen heeft opgeleverd (www.koploperproject-groningen-nl)

Door deel te nemen aan het Koploperproject zetten de Koplopers nog een tandje bij en dat kan de transitie naar een toekomstbestendige regio Westerkwartier in een stroomversnelling brengen.

Uit deze eerste ontmoeting bleek een oprecht feest van herkenning tussen de gelijkgestemde partners. Dit heuglijke moment werd met de ondertekening van de overeenkomsten en een speciaal aangeboden 'Koplopertaartje’ door de gemeente toepasselijk gevierd.

#‎duurzaam‬ #mvo #ondernemen #koploperproject #koplopers #dzyzzion #reinadvies #circulairactief

Logo Koploperproject Groningen

 Wat levert het koploperproject op 

Word ook Koploper 

 • positieve publiciteit en vaak nieuwe klanten

 • besparing van tijd en geld door deskundige begeleiding en praktische tools

 • een andere, frisse kijk op de organisatie en op duurzaamheid

 • een degelijke nulmeting: wat doen we al goed en wat kan er beter?

 • inzicht in de CO2 footprint en milieuprestaties

 • inzicht in relevante verplichte besparingsmaatregelen volgens de Wet milieubeheer

 • praktische tips voor de verduurzaming van de bedrijfsvoering

 • nieuwe ideeën voor innovatie van product- en dienstverlening

 • bewustere keuzes bij inkoop en investeringen

 • kostenbesparingen op onder meer energie, afval en mobiliteit

 • meer betrokkenheid van de medewerkers

 • uitbreiding van uw netwerk en samenwerking met andere bedrijven in de regio

 • aansluiting met het onderwijs

Meer weten? 

Ada Kruiter (contact en coördinatie)

telefoon 06 37 23 63 37

adakruiter@circulairactief.nl

 • Facebook
 • Twitter