Zoeken

Koploper nieuwsbrief december 2016

13 Koplopers van start in 2017

Op initiatief van de gemeenten Menterwolde, Hoogezand Sappemeer en Slochteren gaat in januari de 3e Koploperronde in de Provincie Groningen officieel van start. In de zomer werd in de Heemtuin in Muntendam een druk bezochte inspiratiebijeenkomst gehouden en kortgeleden leerden de kersverse Koplopers elkaar kennen. Wij stellen ze graag aan u voor: Woonboerderij de Molenheerdt, Van Ginkel Groep, Vegters banket fabriek, BON-Holding, Zorgboerderij de Velduil, Dr. Aletta Jacobscollege, Wardenburg Beveiliging, Hoveniersbedrijf De Groene Klaver, Munnik Brandadvies, Midden Gemeente i.o., Holthausen Groep, Uw Secretariaat.nl. en Terwille Verslavingszorg. Het project wordt financieel mogelijk gemaakt door meerdere partijen: De Koploperbedrijven zelf, de 3 participerende gemeenten, de Rabobank stad en midden Groningen en de Provincie Groningen. Twee belangrijke partners waarmee intensief zal worden samengewerkt zijn de Hanzehogeschool Groningen en het Parkmanagement Midden Groningen. De regionale impact wordt geborgd door verschillende vormen van onderwijs en onderzoek te verbinden en in te bedden tijdens dit Koploperjaar.

9 keer bekeken
Logo Koploperproject Groningen

 Wat levert het koploperproject op 

Word ook Koploper 

 • positieve publiciteit en vaak nieuwe klanten

 • besparing van tijd en geld door deskundige begeleiding en praktische tools

 • een andere, frisse kijk op de organisatie en op duurzaamheid

 • een degelijke nulmeting: wat doen we al goed en wat kan er beter?

 • inzicht in de CO2 footprint en milieuprestaties

 • inzicht in relevante verplichte besparingsmaatregelen volgens de Wet milieubeheer

 • praktische tips voor de verduurzaming van de bedrijfsvoering

 • nieuwe ideeën voor innovatie van product- en dienstverlening

 • bewustere keuzes bij inkoop en investeringen

 • kostenbesparingen op onder meer energie, afval en mobiliteit

 • meer betrokkenheid van de medewerkers

 • uitbreiding van uw netwerk en samenwerking met andere bedrijven in de regio

 • aansluiting met het onderwijs

Meer weten? 

Ada Kruiter (contact en coördinatie)

telefoon 06 37 23 63 37

adakruiter@circulairactief.nl

 • Facebook
 • Twitter