MEEDOEN

Koplopers Zuidhorn tijdens startbijeenkomst

Word ook Koploper duurzaam ondernemen

 

Is uw bedrijf of organisatie gevestigd in de provincie Groningen en wilt u zich onderscheiden door duurzamer te ondernemen? Neem dan ook deel aan het groeiende netwerk van Koplopers en meld u aan voor deelname een Koploperproject toekomstbestendig ondernemen. Dat kan nu extra voordelig, door de ondernemersregeling van de provincie Groningen. Via die regeling kunt u een voucher aanvragen, waarmee u de helft van de deelnamekosten van €3.500,- vergoed krijgt. 

 

Wat houdt het Koploperproject in?

 

In een Koploperproject gaat een groep van 8 tot maximaal 15 bedrijven praktisch aan de slag met maatschappelijk verantwoord ondernemen en duurzame innovatie. We beginnen met een degelijke nulmeting, zodat u precies weet wat er al goed gaat en wat er verbeterd kan worden aan uw bedrijfsvoering en uw product- en dienstverlening. Daarna gaat u aan de slag met een praktisch actieplan en leert u beter communiceren over duurzaam ondernemen. U wordt begeleid door het deskundige Koploperteam, krijgt diverse praktische tools aangereikt, breidt uw netwerk onder andere duurzame bedrijven uit en profiteert van positieve publiciteit rond het project. Lees meer.

 

Voor wie is het Koploperproject bedoeld?

 

Het Koploperproject is afgestemd op MKB-bedrijven van ongeveer 10 tot 250 medewerkers. In sommige gevallen doen er ook grotere bedrijven mee. Voor kleinere bedrijven hanteren we als voorwaarde dat de bedrijfsvoering enige omvang heeft of dat het product of de dienstverlening een duidelijke relatie heeft met duurzaamheid. Naast bedrijven kunnen ook organisaties zoals gemeenten, zorginstellingen, woningcorporaties en scholen meedoen.

 

Start er binnenkort een Koploperproject bij mij in de buurt?

 

Dat is afhankelijk van de Gemeente waar u gevestigd bent. Gemeenten vervullen een actieve rol in het meehelpen organiseren van de Koploperprojecten. Samen met gemeenten werven we actief bedrijven om mee te doen. Maar u kunt ook zelf het initiatief nemen door zich aan te melden of zelfs andere bedrijven in uw omgeving te interesseren. Zodra er een groep van minimaal 8 bedrijven is, kunnen we van start gaan.


Hoeveel tijd kost het?

 

Om een serieuze vervolgstap te maken in de duurzame ontwikkeling van uw bedrijf verwachten wij uw actieve deelname. Dit betekent dat u deelneemt aan 4 tot 5 bijeenkomsten, verdeeld over een klein jaar. Verder worden 1 of meerdere interviews op uw bedrijf afgenomen en levert u een aantal gegevens aan over uw energieverbruik, afval, zakelijk verkeer enzovoort. Dit wordt allemaal uitgebreid met u besproken tijdens de startbijeenkomst. Uw tijdsbesteding kan hiermee beperkt zijn, maar het is aan u zelf om te bepalen hoeveel tijd u erin wilt steken. Uiteindelijk bespaart u juist tijd, door alle kennis, tools en adviezen die u gedurende het project krijgt aangereikt.
 

Aanmelden

 

Wilt u zich direct aanmelden of wilt u meer informatie, neem dan contact op met Ada Kruiter, coördinator van het Koploperteam Groningen. Per mail: adakruiter@circulairactief.nl of telefonisch 06 37 23 63 37.

Download hier de flyer.

---------

Er gaat niets boven Groningen, maar toch ...

Is uw bedrijf of organisatie gevestigd buiten de provincie Groningen? Neem dan contact op met Jaap de Vries. Per mail:info@dzyzzion.nl of telefonisch 06 55 83 72 73.

Logo Koploperproject Groningen