Koplopersymposium 2015

Eerste Koplopersymposium Groningen een succes!

Koplopersymposium Geert Teis hoogtepunt voor MKB in de regio


STADSKANAAL, 01 12 2015 – Een volle zaal met aanwezige bedrijven, gemeenten, studenten en docenten maken van het eerste Koplopersymposium in Oost Groningen een groot succes.

Als kers op de taart van het Koploperproject, waarin duurzame MKB-ers elkaar een jaar lang stimuleren tot duurzame winst, werd afgelopen dinsdag het eerste Koplopersymposium van Groningen geopend. Met flair zette dagvoorzitter en Koploper Herman Bekker van multifunctioneel centrum De Drijscheer in Alteveer, alle 13 Groningse Koploperbedrijven in de schijnwerpers. De Koplopers vertelden over terugdringen van 40% verpakkingen, 10% efficiënter vervoer met het nieuwe rijden, 2/3 beperking van water, papier, terugdringen van CO2 uitstoot en energieneutraliteit, besparing van maar liefst 75%  fossiele brandstof op zee en 30% besparing door milieubewust gedrag van medewerkers, klanten en leveranciers. De geïnteresseerde aanwezigen werden door Alfons Wispels meegenomen in het verhaal van het ‘donkergroene’ energiebedrijf Pure Energie. De succesvolle ondernemer betrok de rol van het MKB in de energietransitie door duurzame winst langs de meetlat van Al Gore en Wubbo Ockels te leggen. Iets later dan gepland maar met onverminderd enthousiasme hield Gedeputeerde Nienke Homan een warm pleidooi voor het duurzame MKB. Zij riep de Koplopers op om dit regionale hoogtepunt van duurzaam succes vooral uit te dragen door het samen en terecht met trots te vieren.

 

>>> lees het hele persbericht van december 2015

 

 

 

 

 

 

 

 

Pogramma Koplopersymposium

 

Datum: Dinsdag 1 december 2015

Locatie: Theater Geert Teis , Geert Teis Plein 2, 9698 AA Stadskanaal

Tijd: Inloop tussen 13:00 en 13:30 uur, start programma om 13:30 uur

 

13:00-13:30 uur: inloop met koffie en lokaal lekkers

13:30-13:45 uur: Welkom dagvoorzitter Herman Bekker en introductie Koploperproject

13:45-14:05 uur: Alfons Wispels, CEO Pure Energie over de energietransitie

14:10-14:30 uur: Tafelgesprek met Groninger Koplopers

 

-        Pauze   -

 

15:00-15:20 uur: Lezing Ylva Poelman, Ynnovator Noord Nederland over ‘De Natuur als uitvinder”

15:30-15:50 uur: Tafelgesprek met Groninger Koplopers

16:00-16:30 uur: Interactief gedeelte

16:30-17:00 uur: Uitreiking Koploperprijs met hapje en drankje

 

Gastspreker Ylva Poelman

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 


De Groningse Ylva Poelman is auteur van ’De Natuur als uitvinder' en columnist in het Dagblad Trouw. De oprichter van het Bionica Innovatie en Expertise Centrum (BIEC) is lector aan de HAS Hogeschool in Den Bosch. Zij vertelt hoe 4 miljard jaar aan innovatieve ontwikkeling gratis beschikbaar is, ook voor uw bedrijfspraktijk.

 

Ambassadeurs

Het Koploperproject wordt warm ondersteund door de provincie Groningen, de gemeenten Bellingwedde, Vlagtwedde, Menterwolde, Pekela, Veendam, Oldambt, Stadskanaal en de Stichting Ondernemers Begeleiding. Meer informatie over het Koploperproject vindt u op de website: www.koploperproject-groningen.nl

 

 

 

Koploperproject

 

 

 

 

 

 

 

 

 


”Het koploperproject stimuleert ons geweldig om onze ambities op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de praktijk te brengen.”

 

VIB Luit Huisman (Zuidbroek)

 

Het Koploperproject Groningen stimuleert mkb’ers en gemeenten duurzamer werken.
Het biedt bedrijven een kapstok om effectief en doelgericht duurzaam te ondernemen.

Door uw bedrijfsbelang te koppelen aan kansen in de omgeving geeft u een impuls aan de regionale economie. 

Logo Koploperproject Groningen