De Koplopers zelf aan het woord

Koploper Jenze Kingma van Hotel Aduard aan woord tijdens het Koplopersymposium Westerkwartier

Koploper Luit Huisman, VIB:

“Het Koploperproject stimuleert ons geweldig om onze ambities op het gebied van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen in de praktijk te brengen. De eerste voorbeelden staan op onze website: www.vib-netwerken.nl"

 

Koploper Albert de Boer, 

De Boer Auto-onderdelen Recyclar:

"Onze belangrijkste reden om mee te doen is om naar buiten te treden hoe duurzaam wij eigenlijk al ruim 20 jaar werken. Door dit samenwerkingsverband kunnen wij ook een bijdrage leveren om de regio op een positieve manier in het nieuws te brengen. Daarnaast inspireert het ons om te kijken hoe we onze duurzaamheid verder kunnen verbeteren."

 

 

Koploper Jan Loots, Geo Plus:

Het Koploperproject heeft bevestigd dat duurzaamheid binnen Geo Plus een steeds belangrijker aandachtspunt wordt en dat er geen weg terug is.

 

 

Koploper Leo Hartman, Steenhuis Recycling:

"Steenhuis Recycling doet mee aan het Koploperproject omdat wij hoge eisen stellen aan ons zelf ten aanzien van onze maatschappelijke verantwoordelijkheid en wij dit graag willen uiten naar onze stakeholders en dit project biedt ons nieuwe kansen ten aanzien van onze verdere groei van onze bedrijfsactiviteiten."

 

 

Koploper Geert van der Veen, Pure Energie:

"Pure Energie werkt continu aan een duurzame samenleving. Daarbij zoeken we zoveel mogelijk samenwerking op. Met het Koploperproject zetten we, samen met andere bedrijven in de regio, concrete stappen naar een groener en bewuster bedrijfsleven."

 

 

Koploper Frans Andeweg, Oldenburger Fritom:

"Het Koploperproject is een unieke mogelijkheid om ervaringen en kennis uit te wisselen op het gebied van duurzaamheid met andere ondernemers uit de regio. Voor Oldenburger|Fritom heeft dit nu al geleid tot een beter inzicht in de CO2-uitstoot en zijn er verschillende stappen gezet op het gebied van duurzaamheid zoals het gebruik van volledig groene stroom (windenergie). Deze initiatieven dragen ook weer bij aan de verschillende certificeringen zoals de MVO-Prestatieladder niveau 3 en ISO 14001 (Milieu)."

 

 

Koploper Margriet Nieuwenhuis, Gasterij Natuurlijk Smeerling:

"Als horecabedrijf in een bosrijk beekdal landschap koesteren wij de natuur en de wereld om ons heen. Daarom willen wij uitdrukkelijk voorop lopen in kansen en verbetermogelijkheden voor een duurzame regionale economie. Het Koploperproject geeft hiervoor inzichten en ondersteunt ons."

Logo Koploperproject Groningen